Brf Glasbruket 3

Medlemsinformation

Medlemsinformation nr 12, juni 2019

Nedan följer ett utdrag ur infon som skickats ut till alla medlermmar.
För komplett brev se listan längst ner.


Hej medlemmar!

Sommarn är på väg med stormsteg. Passa på att köpa fläkt innan de tar slut. Vi har ansökt om toalett på badet men det kommer nog att dröja Vad ni alla kan göra är att tillskriva kommunen om att många badar och få en brygga för de badande.

Nu kan man åter färdas vid bassängen för vidare färd ut till ön eller till Rökeriet Vi får nu även lite närmre till livsmedel, apotek och vårdcentral. Passa på att göra en utflykt till Glassbutiken eller Pizzerian vid fiskehamnen. Glöm inte Hamnfesten i juli. Vill påminna er att även vi har tillgång till Bilpoolen vid Glasbrukskajen. För vidare Information se sunfleet.com.

Styrelsen

Årsstämman ägde rum den 8 april i Gemensamhetslokalen, Barlastgatan 51 i närvaro av 21 medlemmar. Protokollet ligger utlaga på hemsidan. Vi har flera medlemmar som sålt och nya flyttat in. Vi hälsar alla nya välkomna och uppmanar er att läsa skötsel pärmen samt gå in på vår hemsida för vidare information.

Utemiljön

Med medlemmars hjälp byggde vi förra året om sandlådan på gården. Högre kanter och trä på halva ytan för att förhindra sandflykt. En kvast hänger på fasaden för att städa undan sand efter lek. Efter underhållet med fasaderna kommer vi att byta sand. Vi gläder oss åt att både föräldrar och barn utnyttjar vår utemiljö, både sandlåda och gräsmattor.

Trädgården kommer i framtiden att underhållas av Svantesson Mark och Trädgård AB. Omfattningen gäller hela utemiljön med två trädgårdsarbetare en dag i veckan, dvs. 16 timmar.

Inglasning balkonger

Föreningen har fått bygglov till att glasa in samtliga balkonger från marken och upp, förutom penthouse-lägenheterna. Som med alla ändringar av en lägenhet kommer var och en behöva skicka in en ansökan om inglasning som styrelsen ska godkänna. Ansökningsblanketten hittar du här.

Information om 5 års Garantibesiktningen - fortgår

Det har pågått ett större arbete under hela året på medlemmarnas olika anmärkningar, men även de som omfattade de allmänna utrymmena vi har i föreningen. Vissa arbeten kvarstår som tex fasadskivor som ska bytas.

I höst ska ett vinterfallsprov utföras på de lgh som anmälts som kalla. Har ni frågor gällande Garantibesiktningen går det bra att mejla till Kerstin Ruge på kerstinruge62@gmail.com.

Gemensamhetslokalen

Gemensamhetslokalen är flitigt använd och ett väldigt bra komplement till våra lägenheter. Vi har fått propåer i sommar att man som nyinflyttad inte fått info om portkod, denna behöver anges vid bokning. Ni hittar denna i listan vid porttelefonen/ingången.

Koden till lokalen följer med lägenheten och har ni vid överlåtelsen inte fått denna kan ni begära den då ni bokar lokalen.

Läs även in er på ”Riktlinjer” för lokalen och övernattningslägenheten. Vänligen förhåll er till reglerna som gäller (finns skriftligen i lokalen) Tänk på att den som hyr lokalen skall tillse att den lämnas i avstädat skick. Bemärk att: Betalning skall vara föreningen tillhanda fem dagar innan aktuellt dygn. Betalning sker till Handelsbanken och kontonummer 6101‐808 487 108. Vid avbokning senare än tre dagar före bokat datum debiteras hela hyresbeloppet.

Brandgatan

Så är benämningen på passagen mellan Rosengrens gata och kajen. Det är fyra bostadsrättsföreningar som gemensamt ska sköta brandgatan vad gäller underhåll, snöröjning, belysning mm. ( Skeppsklockan, Galjonen Glasbruket 1 och Glasbruket 3). Vi har haft ett första möte med dem alla angående skötsel och ”Gågate- skyltar.” 

Ett anbud från ”Sydväst arkitekt och landskap” är en start för ny beläggning och skyltar för varsam trafik. Avsikten är att vi under hösten är klara för upphandling.

Garaget

Q-park, och föreningarna, har ansvaret av giltiga parkeringstillstånd för garaget. Observera att bilen ska stå med alla fyra däcken inom markeringen. GA:s styrelse kommer be Q–park att hålla extra koll på de som parkerar utanför markering, vilket kommer att medföra felparkerings-avgift på 600 kr. Eventuell oenighet hanteras av berörd bostadsrättsinnehavare direkt med Q-park. Borttappat tillstånd ska anmälas till styrelsen.

Parkeringstillstånd ska återlämnas vid flyttning senast en vecka efter uppsägning, annars fortsätter debiteringen. Glöm inte att säga upp platsen vid avflyttning, tre månaders uppsägning gäller enligt kontraktet.

Vi uppmanar alla att parkera sina bilar så att parkeringsgrannarna kan komma ut ur och in i sina bilar!

Vi har i dag laddningsstationerna för elbilar på plats i garaget. Det finns sex platser i hela garaget till allas förfogande På vår sida finns två platser vid utgången Rosengrens gata 27. Om behov eller övriga frågor finns ta kontakt med Styrelsen via hemsidan eller brevlådan Barlastgatan 51.

Cykelparkering i garaget

Endast konventionella dam- och herrcyklar får placeras i garaget och inom uppmärkta cykel-ytor. Cyklar av flak- och lådkaraktär får inte placeras på cykelytor, dessa måste hyra mc-yta.

Garaget - övrigt

Brandsläckare har satts upp i nedfarten/slussen till garaget via Barlastgatan 51, 55 och Glasbrukskajen 10 B.

Vi uppmanar er även att inte sätta upp dörrarna som har automatöppning! Dörrar med kodlås får inte ställas öppna med kil eller annat föremål, elmotorn kan gå sönder. 

Soprummet

Viktigt att ni följer reglerna för sortering. Läs gärna in er på vad som ska sorteras i de olika kärlen. Skär isär kartonger(det finns kniv på väggen). Håll rent, det finns sopborste och skyffel. Ta med bärkassarna hem igen eller i vart fall vika ihop dom. Köp en tygkasse och spara miljön. Varje extra tömning kostar oss medlemmar tusentals kronor.

Underhåll m.m.

Vi har ett känsligt avloppssystem därför ber vi er:

  • Tänk på att använda diskmedel som löser upp fett ordentligt (ex. Yes)
  • Häll inte ut stekfett i vasken, det orsakar stopp i avloppet, ett problem som medlemmen själv får bekosta. Föreningen erbjuder en tratt att fylla fett/olja på plastflaska, när flaskan är full kastas den i Restavfall. Tratten erhålls genom birgitta.l.lindstrom@telia.com
  • Rengör köksavloppet. Spola med fullspolning på toaletterna.
  • Golvbrunnarna bör rengöras ofta. Sätt gärna lite diskmedel på ringen vid monteringen och tryck till, glöm inte att fylla på vatten (hindrar obehaglig lukt)
  • Även tvättmaskin och tumlare har rengöringslucka, rengör dessa också
  • Filtret till köksfläkten måste också göras rent med jämna mellanrum, se skötselpärmen. Vi har köpt in ett filter per hushåll som är distribueras om någon vecka

Hisstopp

Vid hiss-stopp ring numret som sitter på hissen, kontakta styrelsen (se nummer i entrén).

Ventilationen

Filter till ventilationen under fönstren behöver bytas. Det oroar oss att det finns medlemmar som aldrig beställt nya filter, då det påverkar hela huset ventilation. Lyft upp era filter och se hur de ser ut! Ring Elsa Hansson i 27:an om ni behöver nya (040-85553, 0707-99 30 37).

 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen för bostadsrättsföreningen Glasbruket 3